daveusaev

Friss topikok

  • azanyád: Azért valami záró összefoglalót......naaaaaaaaaaaaaa............... (2010.06.12. 06:33) helyzetjelentes
  • azanyád: És még mindig élsz? (2010.05.31. 05:35) jah.. meg elek!
  • azanyád: Hát azóta nem történt semmi???? (2010.05.05. 05:39) utolso 2 nap
  • Moonstrike: @Orsibogyo: na de jo... majd elbeszelgetek vele.. (2010.04.25. 00:05) New York
  • Moonstrike: @Orsibogyo: helyes :) (2010.04.13. 03:35) kovetkezo adag

Linkblog

HTML

kovetkezo adag

2010.03.30. 05:08 | Moonstrike | 3 komment

Nemtudom ott milyen az ido, de itt a szeles regelektol eltekintve egyre szebb az ido, 4-5 honap utan van megint napsutes, es sikerult megszabadulni a hotol :) Kezdett elegem lenni a hajambol, szal megint kifizettem 14 dolcsit egy hajvagasert. A suliban meg igy 1 hettel a szunet utan minden vissztert a normalis kerekvagasba, megint van vagy 2-3 hosszabb tavu dolog amin dolgoznom kene, de persze tul lusta vagyok hozza, es az utolso 2 napon dobom oket ossze. Gondolkoztam rajta hogy elkezdek teniszezni a sulival (merthogy itt ilyet is lehet am!) de aztan meggondoltam magam, leven hogy eleg ha hetente egyszer csunyan kikapok fallabdaban.

Visszaterve a Washingtoni uthoz, 3. nap:

Reggel szokas szerint koran (7 korul) elindultunk busszal, es visszamentunk a parlamenthez, ezuttal azzal a cellal, hogy be is menjunk. Vartunk vagy fel orat kint a hidegben mielott bejutottunk, ahol persze ment a femdetektorozas, meg semmifele ennit/innit nem lehetett bevinni. Az epulet belulrol viszont nagyon tetszett, termeszetesen jol ki votl diszitve (kepeket lehet nezni...) annyi szoborral, hogy a turavezeto megemlitette, hogy kezdenek kifogyni a helybol es majd valami uj helyet ki kell talalni az erkezo szobroknak.. Jelenleg pl. minden allambol van 2 szobor, elnokok szobrai, meg mindenfele ajandekok innen onnan (pl a Kossuth szobor). tervben volt, hogy talalkozunk par szenatorral, de ez vegul elmaradt (igazabol nem is beszeltunk rola), illetve nem lattuk a szobakat ahol a szenatorok meg a kepviselok jelenleg dolgoznak, viszont lattuk a regi szobakat, amelyek azert eleg erdekesek voltak. Az egyikben felhivtak ra a figyelmunket, hogy a teremnek (terem! ezt a szot kerestem! egyre roszabb a magyarom :P ) olyan erdekes az akusztikaja, hogy ha valaki suttog valahol, akkor azt a terem masik oldalan egy bizonyos ponton tisztan lehet erteni. Tobbek kozott ez az oka annak, hogy a kepviselok uj termet akartak, merthat nem tul jo ha valahol a teremben valaki mas is hallja a beszelgetesedet. A kor-alaku csarnokban pedig korben van egy festmeny, amely az amerikai tortenelmet abrazolja felfedezestol a polgarhaboruig.

Egy kis fenykepezkedes meg odakint, aztan utbavettuk a muzeimokat. Eloszor egy nemzeti galarianak fordithato helyre mentunk, ahol megneztuk az alkotmanyt es a fuggetlensegi nyilatkozatot. Ez mondjuk nekem annyira nem volt nagy durranas, de persze latni kellett.. Viszont sajnos vagy 40 percig sorban kellet allni, mert baromi sok ember volt, es meg fenykepezni se lehetett.. (egy evvel ezelott meg lehetett!).. es raadasul az iratok annyira elfakultak hogy el sem lehetett olvasni oket... na nembaj, vettem egy lekicsinyitett alkotmany 4 dollarert :P

Kovetkezo muzeum a foldtorteneti muzeum volt, ahol lattam rakatnyi nagy dino csontvazat, amelyek eleg kiralyul neztek ki, (enyhen szolva), illetve ittis voltak erdekes kiallitasok, ahol jo lett volna olvasgatni, de az idohiany es a faradtsag ezt ismet nehezkesse tette. A csontvazakon kivul meg volt ott egy meglehetosen nagy gyemant, amely a muzeum fo attrakciojanak tunt. Egyebkent eddigre odakint az ido szep napos lett, szoval azt is elveztuk egy kicsit.

Ebed korul elmentunk a regi postahivatalhoz, ami egy nagy, majdnem varszeru epulet, a tetejerol szep votl a kilatas. Eleg nehezkes volt viszont kajat talalni, ugyanis a szomszed epuletben volt valami foldalatti kozpont szeruseg, ahol a szokasos gyorsettermek voltak talalhatoak, de eltartott vagy 10 percig mire megtalaltuk, ami faradtan, ehezve, nagy tomegben nem epp kellemes.

Delutan Utba vettuk Mount Vernon, ami Washington lakhelye volt. Maga az epulet is erdekes volt, korbevezettek minket, de azert annyira nem volt nagy durranas, pont olyan volt, mint egy 18. szazadbeli nemesi lakas :P Ezen kivul lattuk Washington sirjat is. Az itt toltott ido nagyresze azzal ment el, hogy setargattunk a kertben, illetve a folyoparton, mert eddigre mar 20 fok folott volt a homerseklet, es az egesz terulet nagyon szep.

A bejegyzés trackback címe:

https://daveusaev.blog.hu/api/trackback/id/tr581879855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsibogyo 2010.04.01. 22:41:28

már errefelé is jó idő van. (természetesen múlt héten volt talán a legnapocskásabb a helyzet, mikor itthon feküdtem betegen :P)

egyébként megvolt a diákgála is időközben. egész pontosan tegnap. hát mit ne mondjak, jelentősen csökkentette a színvonalat, hogy nem léptünk fel, bármennyire is próbálta a Matyi feljavítani a helyzetet a konferálásával - ami egyébként lehet, hogy csak szerintünk volt vicces...
mindegy, bevárunk az utolsó, átütő sikerű extra-hiperszuper műsorral. :)

Miraka 2010.04.11. 22:52:41

Egész történelem, egy festmény.
jót kacagtunk
süti beállítások módosítása