daveusaev

Friss topikok

  • azanyád: Azért valami záró összefoglalót......naaaaaaaaaaaaaa............... (2010.06.12. 06:33) helyzetjelentes
  • azanyád: És még mindig élsz? (2010.05.31. 05:35) jah.. meg elek!
  • azanyád: Hát azóta nem történt semmi???? (2010.05.05. 05:39) utolso 2 nap
  • Moonstrike: @Orsibogyo: na de jo... majd elbeszelgetek vele.. (2010.04.25. 00:05) New York
  • Moonstrike: @Orsibogyo: helyes :) (2010.04.13. 03:35) kovetkezo adag

Linkblog

HTML

New York

2010.04.08. 23:10 | Moonstrike | 7 komment

Aktualis esemenyek:

Az elmult napokban kisse megbolondult az idojaras (bar ugy tunik ez itt megszokott). Voltak viharok, olyan mennydorges hogy szo szerint fepattantam az agyamban este, illetve tornado riado. Legalabb van valami izgalom :)

Husvetrol sem irtam meg szerintem : Delelott elmentunk a csaladdal templomba, aztan delutan korulbelul 25 vendeg jott a hazhoz, mindenki hozott mindenfele kajakat (ezt itt "potluck"-nak nevezik), igy volt mit enni rendesen. A tomeg az egy kicsit nagy volt, dehat ez van, a kaja karpotolt :)

Apro erdekessegeket meg most is fedezek fel, nevezetesen az egyik az volt, hogy a derekszoget itt nem egy ivvel+ponttal jelolik, hanem egy kis negyzettel.

Az iskolaban ha valakivel beszelni akarnak valamelyik irodaban valamilyen okbol, akkor az ugy tortenik, hogy vannak diakok (akiknek eppen nicsn orajuk) akik korbe korbe maszkalnak, es kis uzenolapokat visznek be a tantermekbe, es odaadjak a cimzettnek.. Ezeken altalaban rajta van hogy kie, hova kell mennie es mikor(ez altalaban "ora utan" szokott lenni).. elegge meglepodtem, mikor ma kaptam egy lapot, hogy menjek a konyvtarba "azonnal".. mar kezdtem gondolni, hogy esetleg bajba kerulhettem e valamiert, de amint kiderult, az egyik cserediaknak votl a szulinapja, es ugy dontott, hogy az osszes tobbi cserediakot lehivja orarol hogy tortat egyunk. Az iskolavezetesnek erdekes modon meg nem volt semmi kifogasa ezellen, pedig hat ugye gyakorlatilag logtunk egy orarol.

Es ha mar ott voltunk szoba kerult egy erdekesseg, szoval ezutan megkerdeznem: Lenne e kedvetek ahhoz (barki aki ezt olvassa, kedves csaladtagjaim es/vagy osztalytarsak), hogy osszeuljetek egy delutan, es egy skype kapcsolaton keresztul kerdeseket tegyetek fel itteni diakoknak, barataimnak. Ez termeszetesen angolul zajlana, de ettol nem kell felni, szerintem jol megertitek majd egymast, meg persze enis be tudok segiteni. Itteni ido szerint mi a suliban lennenk, szoval ottani ido szerint kb delutan 4 tol este 10 ig lennek elerhetoek, termeszetesn nem az egesz idotartam alatt, hanem mondjuk egy 45perc-1 oras intervallumban amiben megegyezunk. Tessek szolni hogy mit gondoltok rola.

Visszaterve az utazashoz:

Reggel a buszrol leszalva felszalltunk egy hajora, es utbavettuk a szabadsagszobor szigetet. Sajnos a szoborba nem mehettunk fel, igy csak korbejartuk meg fenykepezgettunk, de kint a szigeten nagyon kellemes ido volt igy elvezetes volt. Par oraval kesobb ismet fel a hajora, es indultunk vissza. Mikor megerkeztunk a varosba, egy par utcanyit kellet setalnunk hogy elerjunk a hotelhez (ahova a busz vitte a csomagjainkat). Itt volt az elso igazan kellemetlen elmenyem, ami aban testesult meg, hogy bent a varosban olyan szinten kemeny cigifust volt, hogy 1 percen belul szo szerint hanyingerem lett, es eleg ramatyul ereztem magam egesz ido alatt... Meg mielott a hotelhez mentunk volna megebedeltunk a vilag legpuccosabb McDonald's-aban. Igazabol annyira nem volt extra, csak annyi, hogy az ajtoban volt egy oltonyos uriember ki mindenkit udvozolt, egy zongorista jatszott az etteremben, es hosszabbak voltak a szokasosnal a sorok. Egy egesz puccos kis hotelben kaptunk szobakat, ismet 4en egy szobaban. Az agyak "enyhen" jobb minoseguek voltak, es a viz sem volt sarga, szoval eleg elegedettek voltunk. Mar elore figyelmeztettek minket, hogy figyeljuk a zsebeinket, es egyszerre tobb helyen elosztva tartsuk a penzunket, illetve ne veszitsuk el egymast.

Delutan feljott egy turavezeto a buszunkra, es korbeutaztuk Manhattant. A hotel azt hiszem a 42. utcan volt, mi pedig felmentunk egeszen a 120. utcaig a tura soran. (az mar egy rosszabb kornyek.) Valahol a 112. utcan elvileg van egy nagy Kossuth szobor, amit probaltam megtalalni, de nem lattam, a turat meg nem lehetett megszakitani amiatt :P Lattunk egy ket erdekesseget, peldaul egy muzeumma alakitott repulogephordozot a folyon. A turavezeto mindenfele dolgokrol meselt, de az igazat megvallva en, meg egyebkent senki mas nem figyelt ra, mert rettentoen faradtak voltunk, es mar hozza szoktunk a buszon valo alvashoz tobbe kevesbe, igy mindenki csak aludt (illetve probaltunk, de ezt ugy kellet megoldani, hogy a turavezetok ne vegyek eszre :P )

Este elindultunk az elso Broadway eloadasunkra. Lehet csak en voltam ilyen naiv, de en azt hittem, hogy egy Broadway eloadas azert olyan nagy szo, mert a Broadway az valami hatalmas nagy puccos szinhaz szinvonalas darabokkal, ahova majd bemegyunk es teljesen elajulunk az egesztol. Sajnos ra kellet jonnom, hogy ez nem igy van, mert a Broadway eloadas csak annyit tesz, hogy valahol New Yorkban van, es tobb mint 500 ember befer a szinhazba. Aznap este a West Side Story-t neztuk meg, ami igazabol nekem egyaltalan nem tetszett.. Nem akarok megserteni senkit, de szerintem ez volt a mintapeldaja egy lebutitott amerikai szindarabnak. (kb. en voltam az egyetlen akinek nem tetszett :P )

Eloadas utan vacsora egy McDonaldsban, aztan irany a hotelbe. Es mivel meg nem irtam Magarol new yorkrol, most itt az ideje: A sok felhokarcolo kozott maszkalni azert eleg elvezetes, megvan a hangulata.. Hatalmas kijelzok mindenhol, emberek tomegi mennek ide oda. Az utcasarkokon mindenhol valami egyszeru hotdog vagy ilyen sajtoskifli arus (ezeknek elfogadhato ara van, eleg sokan ezeknel ettunk). Ezen kivul estefele megjelentek emberek, akik ismertetoket osztogattak mindenfele szinhazi eloadasokhoz es stand up comedy musorokhoz, meg kedvezmenyes jegyeket akartak eladni mindenkinek. Este olyan 11 korul mikor kijottunk a szinhazbol, meg tobb kijelzo meg hirdetotabla volt bekapcsolva, es telleg ugy tunt, mintha nappal lenne, annyira vilagos volt.. Hianyoztak egy kicsit a csillagok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://daveusaev.blog.hu/api/trackback/id/tr661906016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azanyád 2010.04.10. 06:21:28

Jól értem hogy ez hétköznap lenne?

Moonstrike 2010.04.10. 15:35:07

@azanyád: igen, hetkoznap delutan/este

Miraka 2010.04.11. 23:02:38

ok csak szólj az időpontról

Moonstrike 2010.04.13. 05:18:55

@Amoira: Jelenleg Matyi szervezi (huu, gondolom gozod sincs ki az:) ), ha csatlakoznal a csoporthoz lehet el kell majd viselned par osztalytarsamat a beszelgetes ideje alatt :)

Miraka 2010.04.13. 07:08:12

@Moonstrike: leginkább Zoli lenne benne (én suliban vok esténként..)
cs lusta volt bejelentkezni..
:)

Orsibogyo 2010.04.24. 13:33:12

ahhoz képest, hogy Matyi szervezi, eleddig nem mondott róla semmit :P

Moonstrike 2010.04.25. 00:05:20

@Orsibogyo: na de jo... majd elbeszelgetek vele..
süti beállítások módosítása