daveusaev

Friss topikok

  • azanyád: Azért valami záró összefoglalót......naaaaaaaaaaaaaa............... (2010.06.12. 06:33) helyzetjelentes
  • azanyád: És még mindig élsz? (2010.05.31. 05:35) jah.. meg elek!
  • azanyád: Hát azóta nem történt semmi???? (2010.05.05. 05:39) utolso 2 nap
  • Moonstrike: @Orsibogyo: na de jo... majd elbeszelgetek vele.. (2010.04.25. 00:05) New York
  • Moonstrike: @Orsibogyo: helyes :) (2010.04.13. 03:35) kovetkezo adag

Linkblog

HTML

nahat akkor

2010.03.23. 21:59 | Moonstrike | 4 komment

Szoval szombat reggel 6 kor kigordult a busz a szomszedos wal-mart parkolojabol. Osszesen 44 en voltunk, ebbol mondjuk 10 felnott volt, a turavezetoket is beleszamolva, illetve 5 cserediak. Tulajdonkeppen 3 orankent megalltunk, vagy etkezni, vagy egy rovid wc szunetre (borzalmas egyesek milyen gyakran jarnak! :D ).. A kajalas az termeszetesen leginkabb gyorskajaldakban volt, McDonalds, meg ilyesmi, azonban mikor estefele megalltunk vacsorazni, es epp egy White Castle nevu gyorsetterem volt ott elerheto. Kb 15 en ugy dontottunk hogy kibrobaljuk, merthogy fo a valtozatossag. Gyakorlatilag ez is egy hamburgeres hely, de ilyen apro hamburgereket adnak amibol 3-4 felel meg a rendesnek. A lenyeg: ha barki meglat egy White Castle-t utazasai soran, akkor menekuljon amilyen gyorsan csak lehet, merthogy az a kaja olyan mertekben borzalmas volt hogy az nem igaz. Nekem be is tett egy kicsit, szerintem hozzajarult hogy nem aludtam tul jol aznap este a buszon, ami egyebkent is nehezen volna.. Na mind1, szoval masnap kora reggel megerkeztunk a hotelbe, ami pont olyan volt, mint amilyeneket a filmekben lehet latni: egy U alaku 2 emeletes epulet, a belso "udvarba" nyilo szobakkal. 3-4 en voltunk a szobakban, amelyekben 2 darab elmeletileg 2-2 szemelynek tervezet agy volt, de hat nem voltak tul nagyok.. Mi 3 an voltunk a szobaban, szal inkabb megegyeztunk hogy 1 valaki mindig a foldon alszik, es majd cserelgetnunk.. A furdoszoba turheto volt, bar amikor eloszor bementem haromszor lehuztam a WCt mire ra kellet jonnom hogy nem vizelet van benne, hanem csak szimplan sarga a viz.

Elsokent megneztuk az Albert Einstein szobrot, ahol keszitettunk par csoportkepet.

Aznap delelott visszaultunk a buszra, es elmentun Anapolisba, ahol U.S. Naval Academy talalhato. Mikor bementunk, egy egyenruhas csaj feljott a buszra, es mindenkinek be kelelt mutatni valami fele igazolmanyt. Meg jo hogy az utolso pillanatban bepakoltam az utelevelemet :D Amit egyebkent el is fogadott, meg a tobbi cserediak idegen nyelvu igazolmanyait is... Igy visszagondolva egyebkent ez volt az egyik hely ami a legjobban tetszett.. eloszor elmentunk a templomba, meghallgattuk a delelotti miset, aztan korulneztunk egy muzaumszerusegben, ahol hajozassal illetbe urutazassal kapcsolatos kepek, modellek, szobrok voltak, nagyon erdekes volt. Ezutan korbevezettek minket a teruleten, tovabbi emlekmuvek, illetve megnezhettuk a "koleszt" is. Az se semmi epulet volt... Vegul itt ebedeltunk.

Delutan elmentunk a Ford's Theatre-be, ahol Lincoln elnok ellen merenyletet kovettek el, illetve atmentunk a szemben levo hazba, ahol vegul meghalt masnap reggel. Itt kellett eloszor szembesulnom azzal a tennyel, hogy rohadt sok turista van, ugyanis mar itt voltak kisebb sorbanallasok.. Ebbol az okbol kifolyolag ezt a reszet a napnak annyira nem elveztem, meghat azert nemis volt olyan sok minden amit latni lehetett volna, inkabb tortenelmi jelentosege van..

Keso delutan/este szepen elkezdtuk korbejarni a kulonbozo emlekmuvek egy reszet (Roosevelt, Vietnami haboru, 2. vilaghaboru,ilyesmi) ami poen volt, igazabol mindenhol keszitettunk egy rakat kepet, csoportkepet, igy mar akkor egesz jol osszeforrt a tarsasag.. este 9-10 fele pedig visszamentunka  hotelbe, es igazabol a masnapra valo eligazitas utan nyugovora tertunk.

Ja, es a kabatomat ne tessek leszolni a facebookra mar felkerult kepeken :D 2 dolcsiba kertult, es melegen tartott :D

Sajnos kb 200 kepet valamiert nem tudok leszedni a kamerarol.. a windows 0 byte meretu fajloknak jeleniti meg oket, es nem tudom oket se megnezni se masolni.. a fenykepezogepen viszont problema nelkul vissza tudom nezni oket, szal nemtom mivan. Majd megprobalom elvinni valami fenykepes boltba, hatha ott le tudjak szedni a kepeket.. egyebkent ezek a kepek a szabadsagszobornal keszult csoportkepek, illetve Az empire state building tetejerol es a konyvtarban keszitett kepek.. nagyon sajnalnam ha a ket utobbi elveszne, ugyanis ezekrol masnak nem igazan van kepe, mert nem voltunk ott sokan..

A bejegyzés trackback címe:

https://daveusaev.blog.hu/api/trackback/id/tr161863724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azanyád 2010.03.24. 03:57:32

mint már mondtam a kabát nagyon jó, én természetesen konzervatív vagyok, tudom, de azért nem annyira

Miraka 2010.04.11. 22:34:45

igazolmány?!
nice..

Miraka 2010.04.11. 22:35:34

asszm itt nálunk igazolvány..
milyen hasonló ez a két nyelv.. mondja tűnődően a bátyád...
:D

Moonstrike 2010.04.13. 03:33:54

@Amoira: jolvan na, felejtem a magyartot, ez van :P:D
süti beállítások módosítása